18 september 2023 Herdenking Bevrijding van Eindhoven

geplaatst in: Niet gecategoriseerd | 0

Maandag 18 september staat in het teken van de bevrijding van Eindhoven. Destijds in de opmars bij de Operatie Market Garden hebben commando’s een belangrijke bijdrage geleverd. Die bijdrage heeft ervoor gezorgd dat Eindhoven op ons Korpsvaandel staat. Reden dus om hier activiteiten aan te koppelen en ons te laten zien.
Je kan op verschillende tijden meedoen. Wil je of kan je niet meewandelen aan de mars en/of defilé, dan bestaat de mogelijkheid om op de tribune plaats te nemen.
Lees daarom onderstaande beschrijving en haak aan!
Operatie Market Garden Memorial Mars 18 september 2023
We hebben een mooie wandeling samengesteld die loopt via diverse memorabele plekken.
Tenue: Donkere broek en reünie jack. Het shirt wordt verstrekt.
Kosten voor deelname (incl shirt en lunch): gratis.
Aanhaakmoment 1
De gehele wandeling start om 10.00 uur vanuit  Best. Daar kan worden geparkeerd. Na een bakkie koffie gaan we van start.
Joe Mann was één van de vele helden die op 17 september was geland en de dag erna al bij hevige gevechten zijn leven heeft gegeven.
We lopen dan door de historische gebieden van de luchtlandingen naar Son, waar we rond 11.30 uur de eerste rust hebben bij het monument de Parachutist door zorg van de commando hut.
Aanhaakmoment 2
Monument De Parachutist, Europalaan Son.
Tijd 11.30u

Na de rust nemen we de opmars route richting Eindhoven om rond 13.00 uur aan te komen bij het monument van 101 Screaming Eagles. Daar houden we een kleine plechtigheid met doedelzak ondersteuning van de Seaforth Highlanders. De commando hut verzorgt hier de lunch.

 

 

 

Aanhaakmoment 3
Airborne Monument, Airbornelaan, Eindhoven.

Tijd: 13.00u

Na de plechtigheid en lunch gaan we door naar  Eindhoven, waar we uitgebreid rusten.

 

 

 

 

 

Aanhaakmoment 4
Eindhoven.

Tijd: 16.30u

Parkeerruimte is zeer beperkt.
In het Veteranenhuis wordt gezorgd voor een maaltijd.

Aanhaakmoment 5
Dit is het laatste aanhaakpunt en de start van het defilé.
Verzamelpunt: Eindhoven.
Tijd: 18.30u afmars naar start Defilé.
De start van het laatste gedeelte. Het defilé, loopt van het 18 septemberplein naar het centrum van Eindhoven. We stellen op om 19.15u en zal vanaf 19.25 uur aanvangen. Dit onder begeleiding van doedelzak muziek van de Seaforth Highlanders
De totale lengte van de mars is ongeveer een 22,5 kilometer. Voor de minder ervaren wandelaars is er de mogelijkheid om op de rustpunten in te stappen. De afstand is zeker niet extreem, maar je bent wel een hele dag actief.
Gelet op het officiële defilé wordt het op prijs gesteld als de commando verenigingen hun fanion afvaardigen met een drager in grijze broek, blauwe blazer en groene baret, die in staat is het defilé van een kleine 2 kilometer te lopen.
Deelnemen
Uiteraard wilt u graag deelnemen, de deelname staat open voor iedereen. Als de aantallen te groot zouden worden, dan wordt door de organisatie eventuele beperkingen gecommuniceerd.
Niet wandelen
Voor de niet-wandelaars is er de mogelijkheid om plaats te nemen op de tribune. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar, meld daarom aan door een mail te sturen naar covzuidoostbrabant@korpscommandotroepen.nl 
Na het officiële gedeelte is er nog een receptie in het Stadhuis